From Prague to New Jersey

28. 8. 2016

TRIP TO AUSTRIA

Austria

O tom, že neplánované akce většinou dopadají nejlíp už měl určitě každý z nás možnost se přesvědčit. Takže scénář asi takhle - v úterý večer se rozhodujete kam (u nás to bylo rozhodování mezi Švýcarskem, Rakouskem a Itálií), ve středu vám přijde rezervace z hotelu, ve čtvrtek se nakoupí, co chybí a v pátek ráno výjezd. Takhle přesně to probíhalo u nás doma. No, a nakonec tedy vyhrálo Rakousko.

Už tolikrát jsem tady psala, že nejsem milovníkem zimy, hor a všech podobných míst, kde klesá teplota pod dvacet stupňů, takže podívat se do Alp zrovna v době, kdy vše odpovídá mým podmínkám, zní jako ideální příležitost. A víkend to byl vážně nádherný.

Vzdálenost byla jistě výhodou pro cestování autem, a tak jsme nebyli ničím limitováni a mohli se tak podívat na více míst. Takže páteční zastávkou bylo Mozartovo město - Salzburg. Sobota patřila Schladmingu a výšlapu na horu Planai. Celý výlet jsme zakončili ve městě Gmunden, kde se nachází jezerní zámek Schloss Ort.

Rakousko je opravdu na podobné výlety jako dělané, takže já ho za sebe můžu doporučit určitě všem, kteří to mají s tím ročním obdobím stejně jako já. :-)

N.


I think that almost everybody will agree that unplanned trips or actions are always the best. At least for us they do. So it was like this - Tuesday evening thinking about the destination (Switzerland, Austria or Italy), on Wednesday we got the confirmation from the hotel, on Thursday we made shopping of everything we needed and Friday morning we were on the way. Austria it was.

I told you already many times that I don`t like winter, mountains, skiing and everything about that when the temperature is going under 20 °C so going to the Alps at this time with the such great conditions for me was perfect. And it was an amazing weekend.

Because of the distance it was great opportunity for travelling by car so we could go to more places without any limitation. So on Friday we stopped in the city of Mozart - Salzburg. On Saturday we visited Schladming and hiking the Planai mountain and we finished the whole trip in Gmunden with the lake castle Schloss Ort.

Austria really is perfect for trips like this so I would recommend to all of you who feel the same about the weather and the seasons. :-)


N.

Salzburg
Mirabellgarten jsou nádherné barokní zahrady uprostřed Salzburgu. Ta záplava květin byla nekonečná. Po celý rok zde kvete více jak na 100 000 květin. || The beautiful baroque gardens of Mirabell in the middle of Salzburg. It was endless beds of roses. There`s more then 100 000 blooming flowers all over the year.

Salzburg

Salzburg
Náměstí Residenzplatz. || Residenzplatz Square.

Salzburg
In the name of love.

Planai
Lyžařské a turistické středisko - Planai. Hora Planai se nachází v pohoří Schladminské Taury. A je prý vyhlášená svými sportovními sjezdovkami. Naším cílem bylo dostat se na samý vrchol hory, hezky po svých. || Skiing and tourist center - Planai mountain in Schladming-Dachstein which is well known for its sports downhill courses. Our mission was to get on the very top of it, by foot.

Planai

SchlossOrt

Jezerní zámek Schloss Ort. || Lake castle Schloss Ort.

Gmunden

Ulice města Gmunden. || Streets of Gmunden.

Gmunden
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig