From Prague to New Jersey

21. 11. 2016

MY UNEXPECTED JOURNEY

DSC_6001

Kdo nás znáte osobně, asi víte, že umím být dost spontánní a někdo by to možná nazval bláznivá. :) Chtěla jsem to původně svést “na stará kolena”, ale myslím, že by to nebylo fér, já jsem prostě taková byla vždycky, i když mi přijde, že se to s věkem přeci jen ještě zhoršuje (haha).

Jsem dobrodružná povaha, a i když tím okolí dovádím (viď mami a tati?) občas k šílenství a způsobím svým blízkým možná pár bezesných nocí, oni vědí, že to ke mě prostě patří a že už jiná nejspíš nebudu. A ani by mě jinou nechtěli (a já sebe taky ne). A já jsem zase ráda, že si od nich občas na to konto vyslechnu pěknou přednášku, protože vím, že to všechno myslí dobře a chtějí pro mě jen to nejlepší. Jsem neskutečně vděčná, že je mám, miluju je a nedokážu si to bez nich představit!

Víte, připadám si, jako bych se ocitla v mojí oblíbené knize a všechno, co se teď děje, je prostě moje “Neočekávaná cesta” (pozn. J.R.R. Tolkien: Hobbit: Neočekávaná cesta). Kdo zná knížku nebo i film, tak pochopí. Je to cesta dobrodružná, která někdy vede daleko od domova, do cesty vám vstoupí mnoho nových lidí, někdy může být nebezpečná, někdy vás zklame a někdy se naopak nemůžete přestat smát, ale to, co během ní prožijete, vám už nikdy nikdo nevezme a když budete věřit, určitě si cestu domů najdete…

No, a tak se stalo, že jsem se minulý týden ocitla na pár dní na Floridě. ;-) Moje první cesta do USA, a i když to bylo jen na pár dní, ten dlouhý let za to stál a já věřím, že se do států brzy vrátím. Je tam tolik míst, která mě zajímají, že kromě našeho současného “travel wishlistu” (číst jste o něm mohli třeba tady) zakládám úplně nový jen pro Ameriku.

V Miami bylo nádherně, sluníčko a úžasné teplo, takže možnost “válet se” tři dny na pláži, když je v Praze takové lezavo? No, řekněte, kdo by odolal. Říká se, že v Miami je největší koncentrace krásných lidí a je pravda, že všechno a všichni jsou “vystylovaní”, na úrovni, všechny podniky otevřené do rána, všude zaparkovaná drahá auta, zkrátka opravdu živé město. Ale upřímně, na některých, obzvlášť tedy dámách, bylo vidět, že se snaží až příliš a rozhodně působily všelijak, jen ne přirozeně.

Na druhou stranu, co mě neuvěřitelně baví a je mi hodně blízké, a týká se to Ameriky obecně (jak mi potvrdili moji američtí kamarádi) je, jak jsou všichni otevření, tzv. “easy going”. Nevím, jak to nejlépe přeložit do čestiny, ale prostě každý pozdrav, v hotelu, v obchodě, v restauraci, na pláži, není jen prosté “Ahoj”, ale i s poslíčkem si prostě krátce, společensky popovídáte, doplníte pozdrav otázkou jak se má atp., všichni se usmívají, a to je třeba věc, která mi v Čechách hrozně chybí. Tady jsme všichni hrozně uzavření, ne-li otrávení a kolikrát se v obchodě nedočkáte ani toho pozdravu. No, Amerika mě zkrátka nadchla!



Dala jsem tedy dohromady malý foto report, tak mrkněte…a jinak jsem se koukám dneska trochu rozepsala. To víte, dvanáctihodinový let. :-)

Krásný den,
M.

Who knows us in person can tell that sometimes I can be a bit spontaneous and somebody would call it crazy maybe. I was thinking to blame the “old age” but I don’t think it’d be fair. I was always like that but I really think it’s getting even worse how getting older (lol).
I’m an adventurous soul and although it drives people around me crazy (right mom and dad?) and causes them couple sleepless nights, they know it’s a part of me and I’m not gonna change any time soon. And I don’t think they would want it anyway (neither would I).
On the other hand I’m so happy that they sometimes give me hard time because of that as I know they want only the best for me. I’m incredibly grateful for having them, I love them and can’t imagine not having them in my life!!

You know I feel like I’d appear in one of my favorite books and everything that is happening right now is my personal “An Unexpected Journey” (J.R.R. Tolkien: Hobbit: An Unexpected Journey). Who knows the book or the movie will understand what I mean. It’s an adventurous journey, that can take you far away from home, with many strangers crossing your way, sometimes can be dangerous, sometimes disappointing and sometimes not gonna let you stop laughing, but the experiences nobody can ever take from you and if you believe you will find the way home eventually…

So it happened that I found myself visiting Florida last week. ;-) My first trip to USA and even though it was only for couple days the long flight was definitely worth it and I know I’m gonna be back soon. There’s so many places I’d like to see so next to our actual “travel wishlist” (you could read about it e.g. here) I’ve started another one just for America.
Miami was amazing, sunny although a bit windy and super hot so who could have resisted the chance to lay down on the beach for three days when it’s that cold here at home? They say that the most beautiful people of the world live in Miami, well it’s true that everything and everyone is so stylish, classy, all bars and clubs opened till morning, expensive cars everywhere, it really is a vibrant city. But to be honest, sometimes you can really feel that some of the people especially women are trying too much and it’s everything but natural.
On the other hand what I like the most and I feel connected to, in America in general (as my American friends confirmed) is how they are all easy going. Each hello, in hotel, in a store, in a restaurant, on the beach is not just simple “Hello” but it’s always something more, either it’s a question on how are they doing and no matter if you’re talking to a messenger or cleaning lady or shop assistant in the store. Everyone is smiling and that’s for example something I miss the most n Czech republic. We are so cold and pissed off and sometimes you don’t even get the hello when walk in a shop. Well I must say that I really fell in love with America! 

So I put together a little photo report so let’s check it out…and obviously I had a lot to say today. Well you know, twelve-hour flight. ;-)

Kisses,
M.



PicMonkey Collage-9
PicMonkey Collage-3
Austrian Airlanes teda super servis musím říct! || Have to say that Austrian Airlanes were really great!
DSC_6011
Collins Avenue vede napříč celým městem. || Collins Av goes through the whole city.
DSC_6020

DSC_6063

DSC_6016

DSC_5976

DSC_5979
Větrné počasí každý den láká mnoho windsurfistů. || Windy weather lures many windsurfers every day.
DSC_5980

DSC_5984

IMG_9671
Jooo, tohle můžu. ;) || Ohhh yes, I can do this. ;)
IMG_9692

IMG_9660
 Trošku jiná vánoční výzdoba. :) || A lil bit different Christmas decoration. :)
IMG_9710

IMG_9713
 Moderní část města, kde rostou nové a nové budouvy. || The newer part of the city with many new buildings.
IMG_9726
Nezapomenutelný zážitek, basketballový zápas mezi Miami Heat a Milwaukee Bucks!! Ta atmosféra byla prostě neuvěřitelná! || Amazing experience to see life basketball game Miami Heat vs. Milwaukee Bucks. The atmosphere was just incredible!!
DSC_5997

DSC_6029
Snad nejlepší sushi, co jsem kdy jedla. || Probably the best sushi I've ever eaten.
DSC_6031
PicMonkey Collage
DSC_6033

DSC_6044

DSC_6047

DSC_6051

DSC_6058
Pššššt, to je tajemství. ;) || Psssst, it's a secret. ;)
DSC_6078

DSC_6079
PicMonkey Collage-5
Díky hodinovému zpoždění jsme alespoň odlétali se západem slunce. Stylové rozloučení. :) || Thanks to an hour delay we could enjoy taking off at the beautiful sunset. What a stylish way how to say goodbye. :)
SHARE:

1 komentář

  1. V USA jsem nebyla a tak jsem si s chutí přečetla zajímavou reportáž.
    Doufám, že se tam také někdy podívám.

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig