From Prague to New Jersey

2. 10. 2019

DĚTSKÝ POKOJ || BABY NURSERY


Tuhle se mě jedna z mých kamarádek ptala, jak jsme vlastně zařídili dětský pokoj, že jsem neposlala žádnou fotku a že je zvědavá. Velká náhoda! Já jsem zrovna asi dva dny předtím udělala pár fotek s tím, že o tom napíšu krátký článek na blog. Takže tady je. ;-)

Že jsem v oblékání zastánce především neutrálních barev, (které samozřejmě čas od času okořením nějakým výrazným kouskem), už víte. No ono se to projevuje nejen v oblékání, jak je z dnešního článku patrné. I když musím říct, že co jsem v USA, tak jsem se mnohem víc otevřela barvám v bytě a oproti bytu v Čechách, který jsem si zařizovala v podstatě celý v bílé barvě jsem se teď našla spíš v eklektickém stylu, baví mě kombinace rozdílných materiálů a struktur a i zajímavě zvolená kombinace barev. Hrozně mě tu v TV baví jeden pořad, který se jmenuje Fixer Upper, protože tihle dva (Chip a Joanna Daines) jsou neskutečný. Tedy hlavně ona z hlediska designu, protože co navrhuje (a pak společně realizují) za domy a byty je prostě ááách! 

Ale to jsem odbočila. Co se týče dětského pokoje, ten jsem chtěla od začátku držet v neutrálních, světlých barvách, aby působil vzdušně, takže jsme vymalovali bíle. Pak přišla řada na nábytek. Samozřejmě jsme nejdřív mysleli, že pořídíme nový, ale postýlku jsme dostali od švagrové a v šatně tohohle pokoje byly několik let uskladněné dvě komody, které ani muž nevěděl, kde se vlastně vzaly.  Jedna z nich měla ale dobrou výšku a tak se akorát hodila na to, abychom z ní udělali přebalovací pult. Každý kus nábytku byl ale v jiné barvě a ani jedna nebyla taková, jakou bych si představovala. Tak jsem se pustila do DIY projektu, vybrala krásnou světle šedou barvu a obojí natřela. :-)

No a v neutrální šedé jsem chtěla držet i základní výbavu, aby se vše dalo snadno kombinovat a já mohla přidat v podstatě jakoukoli barvu, která mě bude zrovna v danou chvíli bavit. 
Pak už to bylo hlavně o dekoracích, kterých je v pokoji zatím stále minimum. Ty budou přibývat postupně s tím, jak bude malej růst.

Mám velkou radost, jak se to celé vyvrbilo a už se těším, až tam budeme s malým vegetit. Dejte mi vědět, jak jste to měly vy s pokojíčkem, ráda se nechám inspirovat.

M.





SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig