From Prague to New Jersey

14. 1. 2015

FLAT BELLY

Minule jsme začaly cviky pro krásný zadek, dnes pro vás máme něco na plochá bříška.

Opět všechny cviky provádíme ve třech sériích po dvaceti opakováních (na každou stranu) nebo tedy spíš podle vaší momentální fyzické kondice, takže raději opakování méně, ale kvalitně provedené.


1. Výchozí pozice je v leže na zádech, ruce za hlavou, nohy pokrčené na šířku pánve. Hlavu střídavě přitahujeme směrem ke kolenům až odlepíme lopatky od země a poté pokládáme zpět na zem. Bedra tlačíme k podložce. Zabírá nám krásně celé horní břicho.
DSC_0120

DSC_0121

DSC_0125


2. Postavení těla stejné jako u prvního cviku, ale jednu ruku uvolníme a natáhneme šikmo od těla a provádíme pouze malé hmity za nataženou rukou. Břicho máme opět zpevněné a hlídáme si bedra. Provádíme na jednu stranu poté na druhou.
DSC_0127

DSC_0128


3. Jednu ruku natáhneme nad opačné koleno šikmo vzhůru a vytahujeme se za ní v malých hmitech. Zabírají nám tak šikmé břišní svaly.
DSC_0131

DSC_0132


4. Pokud u tohoto cviku doma zrovna nebude nikdo po ruce, můžete se chytit např. nohou u stolu. Položíme se tedy na záda, bedra tlačíme k zemi, obě nohy zvedneme kolmo vzhůru. Střídavě pokládáme nohy rovně dolů těsně nad zem, a pak vracíme zpět.
DSC_0133

DSC_0135

DSC_0136


5. Stejné jako předchozí cvik, ale tentokrát pokládáme obě nohy současně. Nezapomeneme držet bedra na podložce.
DSC_0138


6. Opět začínáme v leže na zádech. Nohy máme mírně pokrčené v kolenou a zvedáme společně s boky. Jedná se jen o malý pohyb, při kterém je hodně zpevněné bříško. Nezapojujte svaly na zádech ani na nohách.
DSC_0141

DSC_0140


7. Na závěr dnes máme výdrž. Lehneme si na bok a opřeme se o předloktí, neprolamujeme rameno, druhá ruka je zvednutá směrem ke stropu. Vyrovnáme, zpevníme celé tělo a vydržíme :-)
DSC_0145
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig