From Prague to New Jersey

10. 9. 2016

MADAME TUSSAUDS

MT_kolaz

V minulém týdnu se nám naskytla možnost zajít se podívat do muzea voskových figurín Madame Tussauds v Praze. Nevíme, jak to máte vy, ale my jsme ani jedna nikdy předtím v podobném muzeu nebyly, ačkoliv se jich za posledních pár let vyrojilo po světě celkem mnoho. Ačkoliv jsme se o to tedy nikdy nijak zvlášť nezajímaly, jméno Madame Tussauds nám cizí rozhodně nebylo.

Každopádně jsme tomu tedy daly šanci a vyrazily. A musíme říct, že jsme byly speciálně jednou částí výstavy mile překvapené, protože třeba Lady Gaga, George Clooney nebo pánové ze Stmívání vypadali opravdu hodně reálně, a to jsme je zkoumaly pěkně zblízka. :)
Když jsme si potom četly, jak se vlastně takové figuríny vyrábějí, jen jsme valily oči. Na každé figuríně pracuje početný tým (sochaři, koloristé, kadeřníci, stylisté), a aby mohli sochaři figurínám vytvořit co nejrealističtější hlavu, potřebují od každé osobnosti více než 150 detailních rozměrů tváře a hlavy. Pro výrobu celé figuríny je pak třeba dalších více než 250 tělesných rozměrů. Kromě fotografování a natáčení se během výroby využívá minimum moderních technologií, vše je děláno ručně, jako např. každý vlas je na hlavu připevněn ručně a finalizace celé hlavy trvá přibližně 5 týdnů. Dohromady jich na jedné hlavě může být až 10 tisíc! Některé figuríny, jako třeba právě Lady Gaga, mají speciální ručně vyráběné paruky, jejichž výroba trvá až 6 týdnů. Výroba figuríny od prvního soukromého sezení s osobností do finálního dokončení modelu může trvat až čtyři měsíce a stojí kolem 150 tisíc liber. Tým Madame Tussauds také často konzultuje se stylisty a kadeřníky, aby bylo u figurín dosaženo co největší přesnosti. Důležitý je každý detail, včetně odstínu laku na nehty či rtěnky! Vážně neuvěřitelné. No, podívejte se sami, jak se vyrábí třeba taková Adele. 

Pokud jste v muzeu zatím také ještě nebyly, tak pro vás máme jedinečnou možnost se tam zajít mrknout. Můžete s námi totiž soutěžit o 6 volných vstupů právě do muzea Madame Tussauds v Celetné ulici v Praze. A jediné co pro to musíte udělat je dát Like naší stránce na facebooku a napsat nám do komentářů, jakou známou osobnost byste chtěli v muzeu vidět. Z vašich odpovědí potom vybereme tři výherce, kteří získají dvě vstupenky. Soutěžit můžete do soboty 17.9. Nezapomeňte připsat svou e-mailovou adresu, abychom vás mohly v případě  výhry kontaktovat.

Těšíme se na vaše odpovědi.

BBP

MT_kolaz2
SHARE:

2 komentáře

  1. Zatím jsem v źádném takovém muzeu nebyla, ráda bych viděla třeba Daniela Creiga nebo Seana Conneryho. Nevěděla jsem, že výroba figur je tak složitä, teď bych si je prohlédla s vétśím zájmem. Určitě se zajdu podívat a to i když nevyhraji ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Räda bych viděla vévodkyní Kate a z hereček Angelinu Jolie. Doufám že se na mě usměje štěstí. Yenefer

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig