From Prague to New Jersey

21. 1. 2020

DERMALOGICA: PHYTO-NATURE FIRMING SERUM



Nebudeme si nic nalhávat. Čas nezastavíme. Třicítka už za námi. Vrásky před námi. Ale začátek měl být pozitivní. Ono to také pozitivní bude. Nebojte!

Měla jsem totiž možnost vyzkoušet a několik měsíců poctivě používat Phyto-Nature Firming Serum.

Jedná se o dvoufázové liftingové sérum, které oživí pleť a zmírní projevy předčasného stárnutí. Ideální aplikace je dvakrát denně. Vzhledem k tomu, že se jedná o olejovou texturu, zařadila jsem sérum pouze do noční péče. Ale musím říct, že mám sušší pleť, takže bych se nebála, pokud máte podobný typ pleti, ho používat i ráno, protože se vážně moc dobře vstřebává a rozhodně nezanechává  na pleti pocit mastnoty.

Jak jsem již zmiňovala - jedná se o dvoufázové sérum, tzn. 1. liftingové sérum, 2. zpevňující sérum. To, že jsou od sebe tyto složky oddělené má úplně jednoduché vysvětlení, a to především co nejvyšší účinnost. A také hlavně z důvodu složení séra, protože obsahuje látky, které jsou rozpustné ve vodě, anebo v oleji. K finálnímu smíchání tedy dojde těsně před aplikací.

Za celým produktem stojí pětiletý výzkum, ze kterého mimo jiné vyplývá, že pouze 50% příčin stárnutí nám je dáno do vínku geneticky. Za tu druhou polovinu si tak trochu můžeme sami. Odráží se  v ní totiž náš životní styl a nepříznivé vlivy vnějšího okolí. Kouření, stres, nedostatek spánku, nevyvážený jídelníček, prach, smog atd.

Sérum obsahuje biomimetické peptidy se safírovými vazbami. Tedy vědecky vyvinuté složky, které jsou inspirované přírodou a skvěle imitují vlastnosti pleti, které se během těch let vlivem špatných návyků a vnějšího okolí zhoršují.

Nechybí samozřejmě ani kyselina hyaluronová nové generace. Ta slouží k okamžitému vypnutí pleti. Dále také obsahuje výtažek z marocké růže, který napomáhá neutralizovat škodlivé volné radikály. Kyselinu kávovou z madagaskarských kávových zrn, ta slouží k obnově a zmírnění jemných linek a vrásek. Kamu Kamu neboli "ovoce mládí", které obsahuje až šedesátkrát více vitamínu C než pomeranč.

A jak bych zhodnotila ty čtyři měsíce poctivého mazání? Ta mračící vráska na čele je opravdu o poznání méně viditelná a linky vrásky jsou hodně zjemněné. To byla asi první věc, které jsem si všimla. Směju se každý den, takže kde já k ní vlastně přišla!? :-) Stejně tak jsou nosoroteky mnohem jemnější. A vůbec - má sušší pleť si jen libovala.
K aplikaci jsem používala také masážní pomůcku - Gua Sha, kterou mám z růženínu. Nechávám ji vždy v lednici a používám jak na ranní, tak večerní péči. Je to mých pár minut v domácích lázních.

Takže pokud máte zralou pleť či pleť předčasně stárnoucí (zní to děsivě), ale prostě jestli už registrujete, že to není to, co to bývalo, myslím, že právě toto sérum bude ideální volbou. 

Pokud bych se měla rozhodnout, zda si jej zakoupím znovu, rozhodně říkám ANO!

Za krásnou pleť!

N.

Článek vznikl ve spolupráci s Dermalogica.
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig