From Prague to New Jersey

27. 8. 2019

TY PRAVÉ DŽÍNY || PERFECT JEANS


Najít dokonale padnoucí džíny je často úkol třeba i na několik let. Každá jsme jiná, každá máme jiné přednosti, které chceme vyzdvihnout a naopak jiné nedostatky, které chceme schovat. Každá jsme jinak vysoká a zároveň máme i jiné požadavky na barvu, materiál a celkový vzhled.

Protože džíny podle nás rozhodně k základům šatníku patří, na jejich výběru opravdu záleží, přeci jen bychom o nich měly přemýšlet jako o investici na několik let. A tím nemyslíme, že to musí být džíny za 10 tisíc, to vůbec ne. Jde o to, aby to byl ten kousek, který chcete nosit každý den, padnou vám jako druhá kůže a jsou tak pohodlné, že v nich vyrazíte na rande a stejně tak se v nich klidně budete povalovat doma na gauči.

Díky práci ve Vero Modě, před pěknou řádkou let, jsme obě přišly na chuť džínám značky ONLY, Vero Moda a Noisy May, které dělaly modely opravdu snad na každou postavu, což můžu s čistým svědomím potvrdit. Kromě toho, všechny tři značky byly opravdu kvalitní. Do dnes mám doma jedny džíny Noisy May, které sice už mají díry všude možně, ale taky je jim 10 let! a já je nosila snad každý druhý den.

Džín budete zároveň potřebovat několik různých typů, abyste je mohly střídat podle příležitosti. A pokud vás stejně jako nás nebaví zkoušení v kabinkách, tady je pár tipů na online obchody, které jsme si oblíbily - www.otto-shop.cz, www.zoot.cz, www.answear.cz. Najdete zde všechny značky a střihy pohromadě, vyzkoušet můžete v klidu doma a co vám nesedne, vrátíte.


1. ROVNÁ KLASIKA
Určitě byste měly mít jedny klasické tmavě modré, s vysokým pasem a rovnými nohavicemi. Ty totiž v kombinaci se sakem využijete do práce, stejně jako o víkendu s mikinou. Rovný střih vypadá skvěle i ve světle modré, jen si je nechte na víkend, pokud máte v práci trochu konzervativnější dress code.

2. ROZŠÍŘENÉ "FLARE" 
Abyste nosily rozšířené džíny, rozhodně nemusíte být květinové dítě. Dávno neplatí, že "zvonáče" jsou pouze výdobytkem 70. let. Kromě toho, že prodlužují nohy, vypadají totiž dobře jak k podpatkům, tak k teniskám a navíc dělají hezký zadek.

3. ČERNÉ/ MODRÉ SLIM
Za mě si myslím, že je fajn vlastnit úzké jak černé, tak světle modré džíny, protože se dají snadno kombinovat a každému, opravdu každému, úzké džíny sluší. Chce to jen najít ty vaše.

4. MOM JEANS
Už naše maminky věděly, že v džínách je síla. Na rozdíl od nás ale neměly takové možnosti výběru. K dostání byly džíny pouze v Tuzexu a ještě ke všemu jeden střih. A i tak se z tohoto střihu stal v posledních letech velký hit a tzv. MOM jeans by vám v šatníku rozhodně neměly chybět. Proč? Mají totiž vše, co by džíny měly mít - vysoký pas, volnější nohavice a lehce opraný vzhled. Jsou to ty džíny, které vezmete na odpolední procházku, na dětské hřiště anebo si v nich užijete páteční večer doma u telky.

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig