From Prague to New Jersey

15. 8. 2019

RAKOUSKO || AUSTRIA


Mám pocit, že Rakousko je čím dál více vyhledávanou destinací nejen na krátké výlety, ale také na dovolenou. A není se čemu divit. Je to místo, kam pravidelně jezdíme. V zimě za lyžováním. To se mě teda netýká. No, a na jaře, v létě i na podzim za turistikou a vůbec za poznáváním přírody, měst a lidí. 

Letos jsme si náš výlet užili ve třech a myslím, že ani to počasí nám náladu nezkazilo. Pronajali jsme si apartmán v obci Sankt Lorenz, pár minut od jezera Mondsee. Ubytování bylo mimochodem úžasný, přidávám odkaz, protože to je přesně to místo, na které se chcete vracet. Každé ráno pít čerstvou kávu při východu slunce, všude klid a ticho. Nádhera.

První den jsme strávili v Salzburgu. Bylo nádherně, takže jsme si prošli část města, zámek Mirabell a  okolní zahrady. Sedli si na kávu. Teda sedli. Jeden sedí a ostatní lítaj. Mám pocit, že kafe už si teď budu muset dávat buď jen pozdě večer (doma), anebo venku, ale jedině ledové. Protože vysrknout do minuty i to moje cappuccino prostě nejde. Den to byl skvělej, ale přece jen, dá se tu vždy čekat hodně turistů.

Další den jsme ráno vyjeli do Obertraun a kabinovou lanovkou se nechali vyvézt. Došli jsme k Mamutí jeskyni, kde se nám úspěšně podařilo uspat nejmladšího člena. Ale spali by všichni. Asi ten vzduch.
Nevynechali jsme ani vyhlídku 5 prstů, odkud byl úžasný pohled do údolí na Halštatské jezero. Mraky tu během chvilky střídalo slunce, takže se postupně výhled odkrýval a zakrýval a během několika minut se tak měnila teplota. Před cestou dolů jsme se raději posilnili. Štrůdl, káva a jedna Plzeň. 
Další zastávkou mělo být město Hallstatt, ale chytil nás takovej déšť, že jsme raději jeli zpět.
V Mondsee v ten den začínal Seefest a déšť vystřídalo nakonec krásné počasí, takže to ve finále bylo skvělé zakončení celého dne.

Nevynechali jsme ani výlet k jezeru Wolfgangsee a městečko St. Wolfgang, ale to byly spíš takové nárazové akce, protože počasí neporučíš. Takže restaurace střídala kavárnu. Vždy proloženo chvilkovou procházkou. Nevadí, teď alespoň víme, kde máme rezervy a kam se příště podívat.

Celý náš výlet jsme zakončili obědem v Linci, prošli jsme centrum a část podél řeky.

Kdo se letos ještě chystáte třeba jen na prodloužený víkend, tak právě Rakousko doporučuju všema deseti a kdo už tam naopak byl, budu ráda za další tipy.

N.


I have a feeling and not surprisingly, that Austria is getting more and more popular destination not only for short getaways but also for vacation. We come here regularly. Skiing in the winter (well not me) and in the spring, summer and autumn for hiking and exploring the nature, cities and people.

We enjoyed our trip as a family this year and not even the weather could ruin it. We booked an apartment in small village Sankt Lorenz, only few minutes from Mondsee lake. The accommodation was amazing, have a look yourself as this was exactly that place you will be coming back to. Drink fresh coffee at sunrise, in a peace and quiet. Simply perfect.

We spent the first day in Salzburg. Weather was great so we walked around the city, visited Mirabell castle and its gardens. Sat down for a coffee. Well sat down is not exactly correct as it means when one of us is sitting the other one is chasing our little boy. I think that only chance to enjoy hot coffee  is late night at home. Anywhere outside it's going to be only iced coffee from now on because to drink a cappuccino in a minute is mission impossible. It was a great day but you have to count with many tourists around. 

Next morning we went to Obertraun, walked to Mammoth cave where Miky finally fell asleep. We would gladly joined him to be honest, most probably because of that alpine air.
We didn't miss outlook Five fingers with stunning view down the valley and Hallstatt lake. Weather was little crazy, sunny at once and cloudy on another. Before going back down the hill we enjoyed apple pie, coffee and a Pilsner.
Next stop should have been Hallstatt but such a big storm came that we turned back home. In Mondsee was starting Seefest that day and the rain passed in a little bit so it was great finish of our day after all. 

We also made a trip to Wolfgangsee and little town St. Wolfgang but it was more spontaneous ideas than real planning as the weather was so unpredictable. So it was more about walking from one restaurant to another with short walks between. But it doesn't matter at least we know what to visit next time we're there.

We finish our whole trip with lunch in Linz, walked the city center and by the river.

If you still have some day off and planning a gateway you should visit Austria and those who were there already, I'll be happy if you share some tips with me for our next trip.

N.

 Mirabellgarten, Salzburg.

Fabi's Frozen Bio Yogurt - povinná zastávka. Nesmíte se bát té fronty, protože to odsejpá a hlavně to za těch pár minut čekání rozhodně stojí.










St. Wolfgang.

Klid před bouří. St. Wolfgang.

St. Wolfgang.

St. Wolfgang.
SHARE:

2 komentáře

Blogger Template by pipdig