From Prague to New Jersey

21. 3. 2016

I WANT TO BE A MORNING PERSON

PicMonkey Collage00 Pondělní ráno a my zvolily téma trochu silnější, než bychom dnes mohly zvládnout, ale kdo z nás si neříká, že prostě zítra zkusí o něco dříve vstát, budík už neposune (a když tak jen jednou), večer se do postele určitě dostane před půlnocí, hm!? Kdo? My určitě.

Prý na tohle má velký vliv to, ve kterou dobu jsme se narodili, takže kdo měl to "štěstí" a bylo to ve večerních hodinách, tak do rána krásně dospal a přes den pak úplně normálně fungoval, ale ten, kdo to prostě večer nestihl a světlo světa spatřil třeba v ranních či odpoledních hodinách, tak pak musel dospával po zbytek dne. No, a tohle se pak s námi prý táhne celý život. Jestli je to pravda, pak obě budeme celkem dobrým příkladem, že to změnit určitě lze, protože naše společné soužití, i když teda jen chvilkové, nás i tak hodilo na stejný denní biorytmus. Já Martinu dostala dřív z postele a ona mě zase ukládala v hluboké noci.

No, takže kdo by neuvítal pár tipů, rad a triků, jak to ráno zvládnout o něco lépe nebo rychleji a třeba i s úsměvem?

Ráno ještě daleko, takže začneme o trochu dřív:

  • Jako ohraná písnička, ale co je lepší než večer složit unavené tělo do čisté a "čerstvě" povlečené peřiny
  • Jestli by v některé místnosti měla být "zima", tak je to právě ložnice. Teda asi nám nemusí jít úplně pára od pusy, ale v přetopeném a nevětraném pokoji bychom ráno mohli vstávat s bolestí hlavy podobné té po kocovině, a to si necháme na víkend.
  • Letový režim. Asi není třeba zdlouhavého komentáře - 24 hodin denně být online. (!) Alespoň večer jedeme na offline vlně.
  • Každá minuta k dobru, takže co si takhle už večer připravit věci na druhý den? Pravda, u nás to moc dobře nefunguje, ale víme, že pár lidí v našem okolí to podobně praktikuje. Ráno pak prostě bývá nálada na něco jiného, ale někdy se to ve spěchu může dost hodit.
  • Co my teda plánujeme jsou snídaně, protože jestli nějakou věc si ráno máme fakt užívat, tak právě tuhle. Určitě se mrkněte na minulé posty - tady a tady, protože už večer je možné se těšit na ráno.
A jestli už se teda máme pomalu probouzet:
  • První věc, kterou ráno uděláme, tak už při čištění zubů zapínáme youtube a s ním náš ranní playlist. Tohle zaručeně pomáhá, protože během chvilky vám bude určitě do zpěvu.
  • Heřmánkový čaj. Jako žádnej vtip. Obsahuje v sobě látky, které na lidský mozek působí dost podobně jako léky, které se podávají při úzkostných stavech, takže zmírňuje stres, který se ráno může dost často dostavit a podporuje psychické uvolnění. Jo, proto se na něj tak těším. 
  • A tak možná dojdeme i k té naplánované snídani. Čím dříve po probuzení, tím lépe, ať tělo řádně nastartujeme.
  • Ranní protažení, rozcvička nebo jakákoli podoba sportovní činnosti bude skvělým začátkem dne, ale jsme realisti, tohle je totiž jen pro silné povahy, ale makáme na tom. Zatím se držíme alespoň těch psích procházek. Taky pohyb. :)
  • Káva. Bez cigárka. Jestli mají někde dobré kafe, tak u nás v práci, a to není zlá motivace (tak se klidně stavte).
A ještě bych si měla poznamenat, že podobné posty nemám psát v neděli večer před půlnocí, ale dopíjím heřmánek (jo, i večer), vypínám telefon a těším se na další den (je to možné?).

Kdo dočetl až sem, tak bude mít zaručeně úžasnej den!

N.


IMG_3676
SHARE:

2 komentáře

  1. Moc hezký a poučný článek :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak s tím výborným kafíčkem u nás v kolbence naprosto souhlasím!!!
    Už teď se na něj těším, a to je teprve podvečer dne!
    Holky, jste úžasné, pište dál!
    LM

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig