From Prague to New Jersey

28. 7. 2015

TELL ME WHAT YOU READ...


...and I`ll tell you who you are.

Pro ty, kteří se právě chystají na dovolenou a chtějí si s sebou přibalit nějakou knihu nebo pro ty, kteří si ranní cestu do práce krátí čtením, máme dnes pár tipů na knížky, které jsme stihly přečíst my a stojí jistě za zmínku.

Tichý dech - Jan Trachta
Kniha, která je malou zpovědí českého lékaře, který byl jako chirurg vyslán v rámci mezinárodní humanitární organizace Lékaři bez hranic do oblastí Konga a Haiti, kam odletěl jen několik málo dní po ničivém zemětřesení. Dech beroucí popis náročných operací, které provádí pro nás v tak nepředstavitelných podmínkách sám popisuje dost často s nemalou nadsázkou a vtipem.

Stalker - Lars Kepler
Již pátá kniha v řadě od manželského páru, který píše pod pseudonymem Lars Kepler a opět sázka na jistotu. Kdo je milovníkem detektivního žánru, tenhle kousek by mu jistě neměl chybět, protože jestli tihle dva něco umí, tak to udržet čtenáře v naprosté nevědomosti a napětí od první strany.

TY - Caroline Kepnes
Posledním tipem je opět kniha plná napětí a ukázky toho, co všechno dokáže člověk udělat pro lásku. Kniha je psaná v du-formě, což ve finále zní velice zvláštně, protože máte pocit jako by hlavní postava Joe, který promlouvá ke své oběti, mluvil právě s Vámi a právě Vám se dostával víc a víc pod kůži.


BBP
SHARE:

2 komentáře

  1. Great post! I need to find something new to read!

    lifeisashoe

    OdpovědětVymazat
  2. Já zrovna čtu Myšlením k bohatství a je to výborná inspirační a motivační knížka :)
    CHIC Adriana

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig