From Prague to New Jersey

23. 2. 2015

PUT YOUR HANDS UP

Všem přejeme krásné pondělí a jak nejlépe začít nový týden, než ranním protažením a několika minutovým cvičením.

Dnes potrápíme hlavně celé paže a prsní svaly. Brzo snad už odložíme kabátky a přijdou na řadu taky odhalené ruce, takže teď jim dáme zabrat, ať jsou i ty pevné a sexy.


1. Jako první jsme vybraly dámský úzký klik. Poloha je tedy ve vzporu klečmo, kdy se opíráme o dlaně a kolena. Dlaně máme na úrovni prsou a v užší šíři pod úrovní ramen, lokty máme mírně pokrčené. Držíme zpevněné břišní svaly a pokrčujeme lokty a klesáme dolů.
DSC_0181

DSC_0182

DSC_0185

2. Dalším účinným cvikem je upažování. Postavíme se na šíří boků, zpevníme střed těla a vezmeme si do ruky činky (skvěle poslouží PET lahev s vodou). Plynule rozevíráme ruce a poté vracíme zpět do výchozí polohy.
DSC_0189

DSC_0187

3. Opět zaujímáme postoj mírně rozkročený, ruce máme tzv. ve visu, hřbet ruky směřuje dopředu, ramena tlačíme dolů. Nyní střídavě předpažíme, pohyb zastavíme v době, kdy je ruka na úrovni ramene a v této pozici chvilku vydržíme.
DSC_0196

DSC_0197

4. Postavíme se na šíří boků, zpevníme střed těla, ruce pokrčíme v loktech dlaně nám směřují k obličeji. Zátěž zvedáme obloukem, směrem vzhůru nad hlavu až do pozice, kdy je srovnáme s osou těla. Poté zpět do základní pozice.
DSC_0199

DSC_0204

DSC_0202

5. Nakonec ještě jednou potrápíme biceps. Stojíme s rovnými zády, dlaně nám směřují k tělu a z připažení pokrčujeme lokty a zdviháme zátěž směrem k hrudníku, ale tak aby lokty i ramena zůstaly stále na stejném místě. Pohyb zpět do výchozí polohy provádíme pomalu, ať je to pěkně cítit.
DSC_0209

DSC_0219

SHARE:

1 komentář

  1. Nezapomenout u upažování a predpazovani malinko nahore vytočit malíkovou stranu :)

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig