From Prague to New Jersey

11. 2. 2015

KICK IT

Tak jak se vám daří plnit svá novoroční předsevzetí? Samozřejmě nás zajímají všechna, která jste si začátkem roku slíbily, ale tentokrát se ptáme především na ta ohledně fyzické formy a zdravého životního stylu.
Stále pravidelně navštěvujete fitko, do kterého jste si pořídili permanentku? Nebo už vám nevyužitá leží v šuplíku? A pokud dáváte přednost cvičení doma, vyzkoušely jste cviky, které jsme pro vás připravily v lednu?
Doufáme, že ano :) A aby vás cvičení neomrzelo, přinášíme vám další várku nových cviků. 

U nás to drží hlavně Nikol, která opravdu pravidelně a poctivě cvičí (je vidět, že to nepsala Nikol :)..). U mě je to horší :), ale jeden den v týdnu cvičení věnuji, navíc ze sebe každé ráno poctivě dělám "prkno" v rámci celosvětové 28 denní "plankové" výzvy a určitě mám v plánu se ještě polepšit.

Dnes se zaměříme opět na zadek a nohy. Jedná se pouze o pár cviků, které jsou ovšem velice účinné, a jestli jsme tohle říkaly i u ostatních, tak tady to platí dvojnásob. Tak pojďme si na ně každý den udělat chvilku, protože tohle za to stojí.

Tak držíme palce, ať se vám vaše cíle daří.


1. Při tomto cviku si lehneme na záda, ruce máme podél těla, dlaněmi dolů. Pokrčíme levou nohu a chodidlo zapřeme do podložky. Pravou nohu propneme, zatneme hýždě a pomalým pohybem zvedáme pánev. Tento cvik opakujeme dvacetkrát a poté vyměníme nohy. Můžeme zavřít oči, tak jako já a trochu si u toho odpočinout :-)
1_1

1_3

2. Pozice je stále stejná, tedy ležíme na zádech, ruce podél těla, nohy máme pokrčené v kolenou a zvedáme pánev nahoru, snažíme se mít tělo v jedné rovině a chvilku v této pozici vydržet, poté pánev položíme dolů. Nezapomeňte na zatnuté hýždě.
2_1

2_3

3. Ležíme stále na zádech, nyní dáme nohy k sobě, pánev držíme nahoře a při pohybu dolů s výdechem pomalu roznožujeme.
3_3

3_2

4. Výpady jsou jednoduchým, ale velice účinným cvikem, na který bychom neměly zapomenout. V základní pozici stojíme vzpřímeně, mírně rozkročené. Pravou nohou vykročíme daleko dopředu, kdy se nám stehno vykročené nohy dostane do vodorovné polohy. Nohy budeme střídat a pohyb provádíme co nejníže.
4_1

4_2

5. Všemi oblíbené dřepy si dnes dáme na úplný konec. Postavíme se do širšího stoje rozkročeného, chodidla máme mírně vytočená do stran. Dřep musíme provádět tak, aby se pánev dostala až na úroveň kolen a poté se vracíme zpět. Budeme si hlídat hlavně rovná záda a kolena, aby nám při pohybu dolů nešla až moc dopředu, takže abychom stále viděli špičky chodidel, jak ukazuje Eva na poslední fotce. Zadeček tedy budeme dávat hodně dozadu. Váhu máme na patách.
5_1

5_2
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig