From Prague to New Jersey

8. 3. 2019

MDŽ || INTERNATIONAL WOMEN'S DAY


Dnešní den patří všem ženám. Na celém světě. A tak nám dnes ta vzdálenost mezi Prahou a New Jersey nepřipadá až tak velká. I když jinak jsme si zrovna tuhle říkaly, jak se nám to všechno změnilo. Ačkoliv jsme se i tak už nějakou dobu před Martiny odjezdem vídaly mnohem méně, vůbec nám nedocházelo, o kolik těžší to bude potom. A teď ani nevíme, kdy si spolu zase dáme kafíčko, snídani anebo si uděláme holčičí odpoledne.

Nejsme žádné zaryté feministky a myslíme si, že je hezké, pokud vám muž pomůže do kabátu nebo podrží dveře a že rozhodně není slabost ukázat, že vám třeba někdy není nejlíp a vybrečet se své drahé polovičce na rameno. Stejně tak je ale naprosto v pořádku, že může mít žena vyšší vzdělání, lépe placenou práci a že může být ona živitelkou rodiny, pokud se tak oba partneři dohodnou. Vše je o vzájemné úctě, toleranci a lásce a nikdo by neměl ostatním říkat, že něco je dobře a něco špatně. 

Stoprocentně ale víme, že my ženy jsme opravdu neskutečně silné osobnosti, které vydrží opravdu hodně a každý správný chlap si toho je vědom. Víte jak, někoho zmůže rýmička a někdo porodí tři děti. :-)
Mnohem lépe zvládáme stres, nemoci i důležité životní situace. Proto muži v pravěku lovili a ženy udržovaly oheň, zkrátka se dalo předpokládat, že ho spíše udržíme při životě. ;-)

Tak se dnes nechte hýčkat, protože si to za tu těžkou dřinu zasloužíte. A my si alespoň zavzpomínáme na některé naše společné holčičí okamžiky!

Krásný den!

Vaše BBP
SHARE:

2 komentáře

  1. Ahoj holky! Děkuji za názor na MDŽ. Je mi trápné, že vůbec jsem nikdy nevěděla o tom, teprve se přestěhovat do Prahy. Martino, je to slaví v New Jersey?

    Jsem zvědavá, jak je rozdil mezí Americké muži a české muži? Kdo je galantnejší? Kdo věří, že ženy jsou stejné jako muži?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jen. Tak to je vtipné, já jsem si právě po tom, co jsem to v USA letos zažila, myslela, že je to v USA úplně běžné, stejně jako v ČR, protože to tady bylo všude propagované. Všude slevy k IWD, všude pořady, kde byly hlavní postavou ženy...zkrátka jako v Čechách. :-) Ale úplně tu není rozšířené, že by ženy dostávaly v tento den květiny, na to je spíš Valentýn. Jinak to nijak zvláštně v New Jersey slavené nebylo, nějaký zásadní rozdíl jsem nezaznamenala, úplně velký rozdíl jsem v tom neviděla.

      A kdo je galantnější, jestli čeští nebo američtí muži? Těžko říct, posuzovala bych asi jen podle mého partnera a ten je galantní hodně, ale to samozřejmě není obecně platný fakt. I když mám pocit, že američani jsou zdvořilí obecně, i když na druhou stranu jsou taky dost umínění a umí být pěkně nepříjemní. :-)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig