From Prague to New Jersey

9. 3. 2015

FINAL WORKOUT

Tak a je tu poslední příspěvek z našeho cvičícího seriálu. Je to takový kompletní trénink téměř všech partií, a aby to bylo zase něco nového, vzaly jsme si k tomu jako pomůcku velký fitness míč, s kterým dostanou cviky zase další rozměr.
K posilování břišních svalů, na které se dostane i dnes, je míč velice dobrou pomůckou pro ty z vás, které právě u takových cviků bolí záda. Postará se hlavně o to, že jsou záda stále v těsném kontaktu s povrchem míče a my se tak nemůžeme hrbit či jinak prohýbat.


1. Lehneme si na podložku, nohy položíme na míč a zvedneme zadek tak, aby naše tělo bylo v jedné přímce. Nyní pomalým pohybem pokrčujeme nohy a suneme tak míč blíže k tělu. V této pozici chvilku vydržíme a opět natahujeme nohy do původní polohy. Během celého cviku jsou hýždě v kontrakci.
DSC_0235

DSC_0236


2. Postavíme se, nohy dáme od sebe a špičky vytočíme směrem ven. Kolena pokrčíme do dřepu a míč zvedáme nad hlavu.
DSC_0295

DSC_0296


3. Míč nám v následujících cvicích poslouží jako opora. Máme mírně pokrčená kolena, hlídáme si rovná záda a do ruky vezmeme činky, popř. láhev s vodou a ruku střídavě zdviháme nahoru do pravého úhlu a pak opět natáhneme. Loket držíme u těla.
DSC_0248

DSC_0243

DSC_0245


4. Teď mákneme taky trochu na tricepsu. Mírně pokrčíme kolena, vezmeme si činku a ruku pokrčíme do pravého úhlu. Činka směřuje kolmo k zemi a my propínáme ruku v lokti. Stále si hlídáme rovná záda, neprohýbáme se v bedrech a loket nezvedáme nad úroveň těla.
DSC_0251

DSC_0252


5. U tohoto cviku se položíme lopatkami na míč, narovnáme ruce a zvedneme tak činky nad prsa. Ruce pomalu rozpažujeme a opět je vracíme zpět k sobě.
DSC_0269

DSC_0272


6. Ze stejné polohy vychází i další cvik, kdy ruce pokrčíme vždy do pravého úhlu. V této pozici chvilku vydržíme a opět ruce narovnáme. Hlídáme se zpevněné hýždě.
DSC_0271

DSC_0275

DSC_0279


7. Položíme se na míč a vezmeme si činky, čímž zvýšíme zátěž. Pohybujeme se směrem nahoru, při pohybu zpět dolů udržujeme zatnuté břišní svaly.
DSC_0306

DSC_0315


Tááák...a hotovo! Teď už zbývá jen opakovat, opakovat a...opakovat :)
DSC_0316

SHARE:

1 komentář

Blogger Template by pipdig