From Prague to New Jersey

27. 9. 2023

ZÁZRAK JMÉNEM RETINOL


Retinol je jednou z nejúčinnějších složek péče o pleť, která má mnoho pozitivních účinků na pokožku. Je derivátem vitamínu A a je známý především díky svým schopnostem zlepšit texturu pokožky, snížit vrásky a póry, minimalizovat pigmentové skvrny a zpevnit kontury obličeje. Právem je tak považován za přírodní zázrak. 

Vyzkoušeno a už nějakou dobu si bez něj svou skin care nedokážu představit. Jak začít s jeho aplikací, na co si dát pozor a které produkty stojí za vyzkoušení?

Začněte zlehka

Pokud s retinolem nemáte žádné zkušenosti je důležité začít s jeho aplikací opravdu zlehka a postupně. Retinol může i při nízké koncentraci pokožku podráždit, a proto je ideálním startem jedna až dvě aplikace týdně a postupně navyšovat podle toho, jak pleť reaguje. On totiž retinol i při nízké koncentraci vytváří ověřené výsledky. Takže tady rozhodně neplatí čím větší koncentrace tím lépe. Jen to s menší dávkou bude chtít více času, ale i tak budou výsledky viditelné.

Aplikujte večer

Retinol je citlivý na sluneční záření, které může snížit jeho účinnost, a proto se jeho aplikace doporučuje večer. Během používání retinolu je kůže citlivější právě na sluneční záření, a tak je důležité používat SPF každý den, i během zimního období. Ale tak to je důležité i bez retinolu, ale o tom si napíšeme zase jindy.

Musíte vědět

  • Při aplikaci se vyhněte očnímu okolí, které by mohl retinol zbytečně podráždit.
  • Důležité je také dostatečně pleť hydratovat. Použijte po jeho aplikaci hydratační krém.
  • Retinol nepoužívejte v době těhotenství, příp. se poraďte přímo se svým lékařem.
  • SPF! Nezapomínat, nikdy. A v kombinaci s retionelem to platí dvojnásob.
  • Kombinujte s vitamínem C. Ten aplikujte během dne a retinol večer.
  • Vnímejte potřeby vaší pleti. Dopřejte ji čas než si na retinol zvykne. Můžete na začátku cítit lehké pálení a zarudnutí pleti - jedná se o tzv. proces retinizace. Snižte dávku retinolu. Postupně si vaše pleť začne zvykat a nepříjemný pocit zmizí. 

Moje tipy

První výsledky se dostaví velice brzy a já vám slibuju, že si retinol zamilujete stejně, jako já. No, a tady jsou mé hvězdné tipy na produkty, které stojí za vyzkoušení.

Omorovicza Midnight Renewal je noční omlazující sérum, které je právem považováno za jeden z bestsellerů této maďarské značky. Obsahuje retinal, což je stabilní forma vitamínu A, která pleti nezpůsobuje podráždění. Za mě absolutní top, láska na první dotek, aplikaci, první prospanou noc a první viditelné výsledky. Vyhlazení a projasnění bylo vidět téměř ihned, stejně jako sjednocení tónu pleti. Sérum svou sílu navíc umocňuje také obsahem mikrořas, které pokožku chrání před negativním účinkem hormonu kortizolu a patentovaným hojivým koncentrátem pro zdravější, pevnější a hladší pleť.

Retinolové sérum Dermalogica Dynamic skin retinol serum je naprosto wow! Pokud vás trápí vrásky, tmavé skvrny a nejednotný tón pleti, rozhodně doporučuji! Protože pokud začnete právě s tímto produktem, nejen že nebudete chtít jiný, ale už si svou večerní pleťovou péči bez retinolu, ani nebudete moci představit. Sérum navíc obsahuje také skvalan, který pleti poskytuje dostatečnou hydrataci a zlepšuje vlastnosti hydratační bariéry pleti.

Noční krém NIP+FAB Retinol Fix byl prvním krémem s retinolem, který jsem vyzkoušela. Obsahuje 0,1% retinolu, který účinně působí proti jemným linkám a vráskám, rozjasňuje pleť, pomáhá ji sjednotit a podpořit vyblednutí pigmentových skvrn. Má jemnou nevtíravou vůni, která je na noc velice příjemná. Jen mi trochu vadí, že trvá poměrně déle, než se vstřebá a i přes to, že jsem ho zkoušela aplikovala i o dost dříve než jsem šla spát, stále na pleti zůstává takový lehce lepkavý film.

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig