From Prague to New Jersey

9. 8. 2021

ACAI BOWL


Snídaně dělá den. Pokud ji ani vy nevynecháváte a bez snídaně si neumíte představit své ráno, mám pro vás skvělý tip na jeden sladký začátek dne, i když si troufám říct, že ani během dne by se tahle dobrota neztratila.

Acai bowl. Ideální do letních měsíců, protože je ze spousty čerstvého (a mraženého) ovoce.

Acai berry se v poslední době stala velice žádanou superpotravinou. Jedná se o tropické ovoce s vysokým podílem antioxidačních látek. Podobné borůvkám, a to jak vzhledem, tak chutí (možná i lehce malinám).

Prášek, který jsem použila je z plodů acai berry, které jsou sušené mrazem a následně namleté na jemný prášek. Ten je bohatý nejen na atioxidanty, především vitamín A, vlákninu a minerály - vápník, železo a draslík.

Takže jak si připravit acai bowl? Úplně jednoduše. Použila jsem kousky mraženého banánu a borůvek, do kterých jsem přidala jednu lžičku prášku Acai 5:1 bio. K tomu jsem přilila malý hrnek mandlového mléka a vše jsem rozmixovala. Pokud máte rádi arašídové máslo, lze také přidat.

Na dozdobení jsem přidala čerstvé ovoce a mandle. Většinou ještě doplním domácí granolou. Je jen na vás, co máte rádi - strouhaný kokos či plátky, chia semínka, goji apod.

No, a teď už si jen užijte tuhle vynikající záležitost!

Připravujete si také doma acai bowl? A požíváte prášek či již zmražené mleté plody?

N.

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig