From Prague to New Jersey

28. 11. 2018

(NE)TĚHOTENSKÁ KOSMETIKA

2-2

Dnešní článek bude určitě skvělým tipem pro nastávající maminky, ale musím říct, že většinu těchto výrobků jsem používala už před otěhotněním a vlastně je používám dodnes. 

Je to asi jedna z těch věcí týkající se ženského tělo, která nás právě v době těhotenství trápí nejvíc. Tím jsou strie. Ty se neobjevují nejen na rostoucím bříšku, ale také prsou, stehnech a hýždích. Přečetla jsem na toto téma strašnou spoustu článků a recenzí na přípravky, které na někom fungovaly přímo zázračně a někomu jinému nepomohly vůbec. Tak si vyberte.

Základní prevencí je předcházet náhlým změnám tělesné váhy. To ale právě v těhotenství není tak úplně možné, a aby celý tento stav byl ještě v pružnosti pokožky proti nám - působí v době těhotenství hormon gestagen, který právě pružnost tkáně snižuje. Tak a teď se s tím vším nějak poperte. 

Nic! Prostě mazat, mazat a zase mazat. Ani ty nejdražší krémy vám nezajistí, že budete bez jediné strie. Důležité je především podíl tuku v samotném přípravku. Takže jestli máte doma sádlíčko, na kterém každou neděli připravujete oběd. Lahůdka! Mažte se s ním. V tomto případě sádlo nesolené.

Ale žádná spravedlnost - tělo si to prostě všchno udělá stejně po svém. Jsou maminky, které v době těhotenství přiberou dvacet - třicet kilo a po porodu je jejich bříško opět krásně hladké a na druhou stranu maminky, které přiberou jen o pár kilo více, než byla jejich původní váha a strie se jim na pokožce objeví.

Zkusíme proti nim teda zabojovat!

1) Tiny Rituals Stretchmark Tummy Cream - je zpevňující krém proti striím s mandlovým a rýžovým mlékem. Je poměrně hutný, ale dobře se roztíral. Jen teda ta vůně mi nebyla úplně příjemná. Přidanou hodnotou u tohoto krému bylo to, že 10% z jeho částky Rituals přispívá na nadaci Tiny Miracles, která se zaměřuje na pomoc sociálně slabším dětem a jejich rodinám v Indii.

2) Collistar Special Perfect body - tento tělový sprej není určen přímo na strie, ale je to přesně ten produkt, který používám už dlouho a stále se k němu vracím. Velmi jednoduchá aplikace. Zanechá na pokožce jemný film, který se rychle vstřebá, ale pokožku opravdu hydratuje. Pokud tomu mazání moc nedáte, pak doporučuju. Je to vážně rychlé a hlavně budete překvapené z hydratace a příjemné vůně.

3) Balea Body Öl - stále dokupuju a doma je mám pořád po ruce. Beauty Öl je určený na jizvy a strie. Oleje mám ráda, takže na tu péči před spaním sahám právě po nich. Poměrně rychle se vstřebávají, nádherně voní a pokožku hydratují. Body Öl je vhodný spíše na masáž. Je z černého rybízu, takže ta vůně je úžasná.

4) Bi-Oil je asi klasikou, která je mezi (nejen) těhotnými ženami rozšířená právě v boji se striemi a jizvami. Používám ho už několik let a v období těhotenství o to více. Kdo ještě nezkusil, tak určitě doporučuji právě pro své složení. Bi-Oil obsahuje rostlinné výtažky a vitamíny, které pomáhají zlepšovat vzhled strií a jizev, protože co si budeme povídat, pokud jednou jsou, tak už nezmizí. Bi-Oil také sjednucuje barevný tón pleti a redukuje výskyt pigmentových skvrn a kožních vad. Prostě všestraný pomocník na naše trápení s pokožkou.

Určitě nesmím zapomenout na kokosový olej, který mám doma také pořád při ruce a i ten jsem využívala v období těhotenství.

Pokud se strie objeví lze jejich nápadnost snížit pomocí laseru či zbroušení povrchové vrstvy kůže, ale ani tyto metody nemají u každého stejný výsledek. Vznik strií a jejich barvu výrazně podporuje sluníčko, takže v letních měsících si tato místa chraňte více, než obvykle.

Pokud jste dočetly až sem, znamená to, že si musíte myslet, že v těhotenství nezbývá čas na nic jiného, než na promazávání všech problematických partií. Skoro ano! Čím dříve, tím lépe a minimálně dvakrát denně.

Za krásné tělo!

N.

3

1-1

4
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig