From Prague to New Jersey

28. 1. 2020

TEDDY COAT



Krásné ráno všem,

pokud venku přituhuje je to pravé znamení, že přichází čas na teddy coat. Ten už se nějakou tu sezónu drží v zimních měsících na výsluní. Ani se nedivím. Pokud jste tedy s jeho koupí otáleli, možná právě teď přišla vhodná chvíle.

Jeho historie je opravdu dlouhá a sahá desítky let zpět. S téměř železnou pravidelností se vracel s každou dekádou, takže nepochybuji, že by se ve vašem šatníku tentokrát ztratil. Naopak!

Já zvolila délku téměř do půli lýtek v béžové barvě. Je pohodlný a vážně hřeje. Zbytek je tak jednoduchý. Ale funguje díky vrstvení. To úžasný slovo, o kterém píšeme pořád dokola a pořád dokola si ho také užíváme. Bílá košile a džíny. Sázka na jistotu.

A v čem se cítíte dobře vy?

N.


Teddy coat - H&M || shirt - H&M || sweater - H&M || shoes - Topshop 
SHARE:

21. 1. 2020

DERMALOGICA: PHYTO-NATURE FIRMING SERUM



Nebudeme si nic nalhávat. Čas nezastavíme. Třicítka už za námi. Vrásky před námi. Ale začátek měl být pozitivní. Ono to také pozitivní bude. Nebojte!

Měla jsem totiž možnost vyzkoušet a několik měsíců poctivě používat Phyto-Nature Firming Serum.

Jedná se o dvoufázové liftingové sérum, které oživí pleť a zmírní projevy předčasného stárnutí. Ideální aplikace je dvakrát denně. Vzhledem k tomu, že se jedná o olejovou texturu, zařadila jsem sérum pouze do noční péče. Ale musím říct, že mám sušší pleť, takže bych se nebála, pokud máte podobný typ pleti, ho používat i ráno, protože se vážně moc dobře vstřebává a rozhodně nezanechává  na pleti pocit mastnoty.

Jak jsem již zmiňovala - jedná se o dvoufázové sérum, tzn. 1. liftingové sérum, 2. zpevňující sérum. To, že jsou od sebe tyto složky oddělené má úplně jednoduché vysvětlení, a to především co nejvyšší účinnost. A také hlavně z důvodu složení séra, protože obsahuje látky, které jsou rozpustné ve vodě, anebo v oleji. K finálnímu smíchání tedy dojde těsně před aplikací.

Za celým produktem stojí pětiletý výzkum, ze kterého mimo jiné vyplývá, že pouze 50% příčin stárnutí nám je dáno do vínku geneticky. Za tu druhou polovinu si tak trochu můžeme sami. Odráží se  v ní totiž náš životní styl a nepříznivé vlivy vnějšího okolí. Kouření, stres, nedostatek spánku, nevyvážený jídelníček, prach, smog atd.

Sérum obsahuje biomimetické peptidy se safírovými vazbami. Tedy vědecky vyvinuté složky, které jsou inspirované přírodou a skvěle imitují vlastnosti pleti, které se během těch let vlivem špatných návyků a vnějšího okolí zhoršují.

Nechybí samozřejmě ani kyselina hyaluronová nové generace. Ta slouží k okamžitému vypnutí pleti. Dále také obsahuje výtažek z marocké růže, který napomáhá neutralizovat škodlivé volné radikály. Kyselinu kávovou z madagaskarských kávových zrn, ta slouží k obnově a zmírnění jemných linek a vrásek. Kamu Kamu neboli "ovoce mládí", které obsahuje až šedesátkrát více vitamínu C než pomeranč.

A jak bych zhodnotila ty čtyři měsíce poctivého mazání? Ta mračící vráska na čele je opravdu o poznání méně viditelná a linky vrásky jsou hodně zjemněné. To byla asi první věc, které jsem si všimla. Směju se každý den, takže kde já k ní vlastně přišla!? :-) Stejně tak jsou nosoroteky mnohem jemnější. A vůbec - má sušší pleť si jen libovala.
K aplikaci jsem používala také masážní pomůcku - Gua Sha, kterou mám z růženínu. Nechávám ji vždy v lednici a používám jak na ranní, tak večerní péči. Je to mých pár minut v domácích lázních.

Takže pokud máte zralou pleť či pleť předčasně stárnoucí (zní to děsivě), ale prostě jestli už registrujete, že to není to, co to bývalo, myslím, že právě toto sérum bude ideální volbou. 

Pokud bych se měla rozhodnout, zda si jej zakoupím znovu, rozhodně říkám ANO!

Za krásnou pleť!

N.

Článek vznikl ve spolupráci s Dermalogica.
SHARE:

14. 1. 2020

MAMA KANCELÁŘ || HOME OFFICE



Pokud to alespoň trochu váš zaměstnavatel umožňuje a vaše dítě to dovolí, práce z domova je skvělá možnost, jak alespoň trochu nevypadnout z pracovního procesu a občas myslet na něco jiného, než jsou mateřské povinnosti. 

Home office jsem využívala i před tím, než jsem se stala mámou. On v tom vlastně až tak velký rozdíl není, jen jsem trochu poupravila úřední hodiny. Téměř vždy se jedná o odpoledne. A vždy se jedná o večer. 

Práce z domova jde trochu ruku v ruce s prokrastinací. Ovšem ne v mama officu. Když cítím, že zrovna dnes nemám sílu nebo je potřeba udělat něco jiného, co odsunout nejde, tak prostě svou kancelář nechám zavřenou. To je výhoda!

Ženy by také měly zapomenout na to, že jsou schopné zvládat více věcí najednou, protože žehlení, odesílání emailů a příprava oběda nejsou tím nejlepším řešením pro mama office. Na konci dne by stejně nic nebylo hotové na sto procent, teda kromě vás.

Takže tady je několik tipů, které mi pomáhají v domácím prostředí vytvořit co nejefektivnější pracovní atmosféru. 

1. Pracovní místo
Pokud pracujete doslova z obývacího pokoje, vyčleňte si místo, kde budete mít opravdu jen věci potřebné k práci bez dalších zbytečností. Prostě čistá pracovní plocha bez zbytečností, které by vás rozptylovaly.

2. Připraveno
Ještě před tím, než svou ratolest uložíte k odpolednímu spánku, připravte si malé občerstvení i pro sebe. Nejen, že pak budete mít více času na práci, ale nebudete dělat zbytečný rámus. Připravte si kávu, čaj, sklenici vody nebo něco malého na zub.


3. Telefon
Pokud ke své práci nepotřebujete telefon, vypněte vyzvánění a dejte ho stranou. Vyhnete se neustálému kontrolování a hlídání, co se kde děje.

4. Harmonogram
Pokud je více věcí, které musíte stihnout a máte je v hlavě, sepište je na papír podle důležitosti. Když danou věc doděláte odškrtněte si ji. Na konci tak jednoduše uvidíte, co jste stihli a co bude ještě potřeba dodělat třeba právě večer.

5. Dress code
Možná to zní směšně, ale "lehčí" pracovní dress code mi pomáhá navodit tu opravdovou pracovní atmosféru. Alespoň džíny, bavlněné triko, make-up. 

6. Změna prostředí
Nepravidelně, ale ráda měním pracovní prostředí. Nejčastěji si sednu do příjemné kavárny, odkud lze pracovat a zároveň být chvilku někde jinde. Mezi lidmi, ale bez lidí. Jednou za čas je to příjemná změna.

Budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jestli také využíváte možnost práce z domova a co pomáhá právě vám pracovat efektivně.

N.


SHARE:

7. 1. 2020

NÁŠ PROSINEC || FAMILY TIME


Prosinec je za námi a my věříme, že období svátků a Vánoc je i pro vás jedno z nejhezčích období roku, a tak si ho rádi připomenete s námi.

V našem vánočním přání jsme vám ukázaly nové - skoro - společné fotky. Skoro proto, že jsme opravdu fyzicky nemohly být spolu. A i když by měly být právě Vánoce obdobím radosti, klidu a času stráveného s blízkými, ne vždy je to možné. Takže alespoň takhle na dálku jsme na tu chvilku mohly být jedna vedle druhé. Tolik o našich společných svátcích.

Jinak prosinec byl asi klasikou - poslední vánoční ladění domácnosti, veselé pečení, nákup dárků. Všude stejné. Jen jsme to letos obě pojaly tak nějak víc v klidu a rozhodně se toho budeme držet i v dalších letech. Přece jen více vnímáme, že je to celé o rodině. A o společných chvílích, zážitcích. 

Dejte nám vědět, jak probíhají vaše Vánoce a jak jste oslavili poslední den v roce?

Vaše BBP

Vánoční pečení. Stejně, jako loňský rok, za doprovodu kamarádky a dětí, které dokáží z jedné místnosti během několika minut vytvořit něco nepopsatelného. Ale už teď se těším na příští rok! 

Poslední den v roce. Oslavy už neprožíváme tak bouřlivě, jako pár let zpět, ale ono to zase přijde.

Po několika měsících nový sestřih.

 Jedna snídaňová. Ovesná kaše, ovoce a spousta oříšků. Tohle milujeme!

 Chunky boots vs. holé kotníky. 

 Čerstvá manikúra. Někdy se povede, když celá rodina spí.

 Grey mood. Po celý rok, ale především v zimě, si užíváme kvalitních materiálů, které nejen že skvěle vypadají, ale my zůstáváme stále v teple. A naše oblíbená vůně je takovou hřejivou tečkou. 
SHARE:
Blogger Template by pipdig