From Prague to New Jersey

6. 11. 2018

FALL MOOD

44386571312_16014c5f63_o
Po celém světě právě probíhají týdny módy a zdá se, že i počasí nám naznačuje, že podzim je skutečně za dveřmi.
Přiznáme se, že brzký podzim (než začně opravdu přituhovat a blížit se zima) zůstává jedním z našich nejoblíbenějších ročních období. Léto milujeme, o tom není pochyb, holé nohy, slunce, pláž, moře, šatičky a pantoflíčky nic nenahradí, ale podzim mu těsně šlape na paty, protože je konečně zase prostor na vrstvení, příjemné a hřejivé materiály, zemité barvy a upřímně - páteční večer se sklenkou červeného vína, sýrovým talířem a sledováním ohně v krbu v huňatém svetru s partnerem vedle vás je prostě nejvíc! :-)

Pokud dění na módní scéně trochu sledujete, určitě jste už některé z trendů letošního podzimu zaznamenali. Nám se tedy celkem trefily do vkusu, takže už se těšíme, až si pár kousků pořídíme a vyvětráme.

Fashion weeks rule the world right now and it looks like the weather shows us the fall is coming quickly too.
We have to admit that early fall (before temperatures drop too much and winter is coming) stays one of our most favorite seasons. Don't get us wrong we love summer, bare legs, sun, beach, sea, dresses and flip flops are things that make us really happy but fall is right behind it because it's finally time for layering, soft and warm materials, earthy color tones and Friday night at home with a glass of red wine, cheese plate and watching fire in the fireplace in a cozy sweater with your man beside you is simply the BEST! :-)

If you're fashion people, at least a little bit, you've definitely already noticed some of the fall trends we're sure. Well they're kind of our cup of coffee so we're really excited to get make some of them alive.

1. Zvířecí vzory // Animal Prints
Ve všech barvách, materiálech a provedeních a na všem! Kabáty, bundy, košile, sukně, šaty, kalhoty, boty. Kůže, satén, vinyl, kožešina. A pokud je na vás obléknout se do nich od hlavy až k patě přeci jen trochu moc, běžte na ně pomalu a přidejte třeba jen malý doplněk s tímto vzorem k vašemu outfitu. 

In all colors, materials and shapes and on everything! Coats, jackets, shirts, skirts, dresses, pants, shoes. Leather, sateen, vinyl, fur. And if wearing it from the head to the toe is little too much for you, take it slow and first add a scarf, belt or a bag to your outfit.

2. Výrazné potisky // Busy busy prints
A jejich vzájemná kombinace, ač se může třeba na první pohled zdát, že to nikdy nemůže fungovat. Důležité je to zkusit a nebát se experimentovat. Stačí, když přidáte vždy alespoň jeden neutrální tón anebo nějaký zásadní doplněk. A pokud se v tom budete cítit nepřehlédnutelně, ale dobře, pak jste to udělali správně.

And it's combination although it might seem it never can't work together. Just don't be scared to try. Just remember to add at least one neutral tone or solid accessory to your outfit. If you going to feel good in it then you probably made it right and there's no chance you won't be noticed by passersby.

3. '80s Western 
Přehnaná ramena, "kočičí" podpatky, výrazné náušnice v kombinaci s westernovými prvky, jako cowbojské boty a potisky, košile, kůže a třásně.

Exaggerated shoulders, kitten heals, statement earrings mixed with Western accessories like snakeskin booties, cowboy prints, shirts, leather and fringe.

4. Řasení // Ruching
Na šatech, sukních i topech. Zaměřte se na úzké střihy a zajímavé vzory, které podtrhnou siluetu a řasení dodá jedinečný styl.

On the dresses, skirts and tops. Keep an eye out for tight-fitting, nice details and prints that show the silhouette and help you achieve a very high-fashion style.

5. Statement Coats
Přemýšlely jsme, jak toto spojení nejlépe přeložit, ale neexistuje pro to asi úplně český ekvivalent. Njeblíže by se to dalo popsat jako "kabáty, kterými dáte jasně najevo svůj postoj a styl". Ať už to budou huňaté kožichy všech vzorů a barev či nadýchané "spacákové" kabáty s bláznivě barevnými potisky. Doplňte kozačkami či kotníkovými botami a jste připraveny vyrazit do ulic.

We've been thing how to translate this expression but there's probably no such Czech equivalent. These one-and-done statement street style coats dominated the runways no matter if they were crazy ornate printed, fluffy or just wildly colorful. All you need is a pair of boots to finish the outfit and you're ready to go.

6. Červená // All I see is Red
Tahle barva s námi zůstává i tento podzim a její monochromatické použití v outfitech taktéž. Jen při tom pamatujte na mixování různých odstínů a materiálů, tak dosáhnete nepřehlédnutelného, ale zároveň sofistikovaného vzhledu. A rozhodně na podzim nezapomínejte na více zemité odstíny této barvy, naši oblíbenou bordó!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig