From Prague to New Jersey

27. 9. 2023

ZÁZRAK JMÉNEM RETINOL


Retinol je jednou z nejúčinnějších složek péče o pleť, která má mnoho pozitivních účinků na pokožku. Je derivátem vitamínu A a je známý především díky svým schopnostem zlepšit texturu pokožky, snížit vrásky a póry, minimalizovat pigmentové skvrny a zpevnit kontury obličeje. Právem je tak považován za přírodní zázrak. 

Vyzkoušeno a už nějakou dobu si bez něj svou skin care nedokážu představit. Jak začít s jeho aplikací, na co si dát pozor a které produkty stojí za vyzkoušení?

Začněte zlehka

Pokud s retinolem nemáte žádné zkušenosti je důležité začít s jeho aplikací opravdu zlehka a postupně. Retinol může i při nízké koncentraci pokožku podráždit, a proto je ideálním startem jedna až dvě aplikace týdně a postupně navyšovat podle toho, jak pleť reaguje. On totiž retinol i při nízké koncentraci vytváří ověřené výsledky. Takže tady rozhodně neplatí čím větší koncentrace tím lépe. Jen to s menší dávkou bude chtít více času, ale i tak budou výsledky viditelné.

Aplikujte večer

Retinol je citlivý na sluneční záření, které může snížit jeho účinnost, a proto se jeho aplikace doporučuje večer. Během používání retinolu je kůže citlivější právě na sluneční záření, a tak je důležité používat SPF každý den, i během zimního období. Ale tak to je důležité i bez retinolu, ale o tom si napíšeme zase jindy.

Musíte vědět

  • Při aplikaci se vyhněte očnímu okolí, které by mohl retinol zbytečně podráždit.
  • Důležité je také dostatečně pleť hydratovat. Použijte po jeho aplikaci hydratační krém.
  • Retinol nepoužívejte v době těhotenství, příp. se poraďte přímo se svým lékařem.
  • SPF! Nezapomínat, nikdy. A v kombinaci s retionelem to platí dvojnásob.
  • Kombinujte s vitamínem C. Ten aplikujte během dne a retinol večer.
  • Vnímejte potřeby vaší pleti. Dopřejte ji čas než si na retinol zvykne. Můžete na začátku cítit lehké pálení a zarudnutí pleti - jedná se o tzv. proces retinizace. Snižte dávku retinolu. Postupně si vaše pleť začne zvykat a nepříjemný pocit zmizí. 

Moje tipy

První výsledky se dostaví velice brzy a já vám slibuju, že si retinol zamilujete stejně, jako já. No, a tady jsou mé hvězdné tipy na produkty, které stojí za vyzkoušení.

Omorovicza Midnight Renewal je noční omlazující sérum, které je právem považováno za jeden z bestsellerů této maďarské značky. Obsahuje retinal, což je stabilní forma vitamínu A, která pleti nezpůsobuje podráždění. Za mě absolutní top, láska na první dotek, aplikaci, první prospanou noc a první viditelné výsledky. Vyhlazení a projasnění bylo vidět téměř ihned, stejně jako sjednocení tónu pleti. Sérum svou sílu navíc umocňuje také obsahem mikrořas, které pokožku chrání před negativním účinkem hormonu kortizolu a patentovaným hojivým koncentrátem pro zdravější, pevnější a hladší pleť.

Retinolové sérum Dermalogica Dynamic skin retinol serum je naprosto wow! Pokud vás trápí vrásky, tmavé skvrny a nejednotný tón pleti, rozhodně doporučuji! Protože pokud začnete právě s tímto produktem, nejen že nebudete chtít jiný, ale už si svou večerní pleťovou péči bez retinolu, ani nebudete moci představit. Sérum navíc obsahuje také skvalan, který pleti poskytuje dostatečnou hydrataci a zlepšuje vlastnosti hydratační bariéry pleti.

Noční krém NIP+FAB Retinol Fix byl prvním krémem s retinolem, který jsem vyzkoušela. Obsahuje 0,1% retinolu, který účinně působí proti jemným linkám a vráskám, rozjasňuje pleť, pomáhá ji sjednotit a podpořit vyblednutí pigmentových skvrn. Má jemnou nevtíravou vůni, která je na noc velice příjemná. Jen mi trochu vadí, že trvá poměrně déle, než se vstřebá a i přes to, že jsem ho zkoušela aplikovala i o dost dříve než jsem šla spát, stále na pleti zůstává takový lehce lepkavý film.

SHARE:

25. 9. 2023

FRESH START


Téměř na den přesně po dvou letech. Dva roky, co jste mohli číst náš poslední článek. Dlouhá pauza. 

Jsem si vědoma toho, že co dnes není ve formátu zábavného videa s délkou několika málo vteřin, už moc velkou šanci "na přežití" nemá. Každopádně jsem se nemohla smířit s tím, že spousta fotek, příspěvků, článků a kvalitního contentu by mělo nenávratně zmizet. A tak jsem se pustila do obnovy. I za cenu toho, že samotné blogy jsou spíše na ústupu, ale nechce se mi věřit tomu, že sem opět nebude chodit spousta z vás, protože návštěvnost tu stále byla, i když články nepřibývaly. O to více se budu snažit, aby kvalita příspěvků byla o to větší. A kdo ví, možná se tu opět sejdeme v plné sestavě.

A tak se můžete těšit, že si tento týden přečtete první článek.

N.









SHARE:
Blogger Template by pipdig