From Prague to New Jersey

12. 4. 2019

NOVINKY V ŠATNÍKU || NEW IN


Dlouho tady nebyly žádné fashion novinky!
Sami víte, že obzvláště třeba focení outfitů je pro nás teď skutečná výzva a já si opravdu silně uvědomuji, že mít vedle sebe parťáka, zapáleného pro stejné věci, je opravdu k nezaplacení. O nejlepší kamarádce ani nemluvě!
A to se ani v nejmenším nechci dotknout mého muže, protože on je super parťák pro velkou řadu věcí, ale naprosto respektuji, že zrovna móda není jeho šálek kávy.

Náhodou má hlavní zásluhu na tom, že vám dnes mám co nového ukázat. :-)

Ale co jsem chtěla říct je, že co jsem se odstěhovala, na spoustu věcí jsem se začala koukat úplně jinak a třeba právě nákupy jsou jedna z těch věcí, na které se můj pohled změnil opravdu hodně.

Kromě toho, že tady zatím pracuji z domova na dálku pro české klienty a velká část mé garderóby, jejíž 90 % jsem si přivezla z Čech, tak visí v šatně, zároveň nejsou ani americké ceny úplně srovnatelné s českými, resp. plat v českých korunách úplně neodpovídá platu v amerických dolarech. Co si budem povídat, že? 
A hlavně už jsem taky starší, moudřejší a rozvážnější. :-))

Říkám to s nadsázkou, ale část pravdy na tom je. Dnes už si nákupy mnohem více rozmýšlím a impulsivní nákupy jsou opravdu hodně vzácné. Raději dám přednost kvalitním materiálům a nesmrtelným střihům. Kouskům, které se mnou budou několik sezón, půjdou lehce vzájemně kombinovat a budu se v nich cítit dobře. Zkrátka takovým, po kterých vím, že sáhnu vždy, když (náhodou) půjdu z domu.

A přesně takové kousky na mě můžete dnes vidět. Lněné sako, které mám druhou sezónu, klasické černé kalhoty, které jsou tak pohodlné, že by se v nich klidně dalo spát, bílé triko a bílé tenisky.

A právě tenisky jsou jedna z novinek, co jsem si na jaro pořídila. Důvody, proč nové bílé tenisky, myslím nejsou třeba.

No a o další dvě novinky se postaral právě můj muž. :-) Jsou to ty boží kožené kousky - batoh a crossbody kabelka, která se dá krásně nosit i jako ledvinka, což jsem hned vyzkoušela.
Přivezl mi je z Itálie, z malého lokálního butiku, takže vím, že to není žádný plast z Číny, podpořili jsme lokálního výrobce a kromě toho, že jsou to pro mě i pro něj vzpomínky mají i krásnou nesmrtelnou barvu, kterou zkombinuju opravdu se vším. Crossbody je ve skutečnosti o něco tmavší než na fotkách a vejde se do ní krásně vše, co potřebuji, když jen vyrazím něco vyřizovat nebo jdeme ven na večeři.

A co nového jste si na jaro pořídili vy?

M.


Long time no see any fashion news, right?
Well as you all know photo shooting of fashion outfits etc. is such a big challenge for us now and I really feel the importance of having a close friend who's passionate about same things as you. And a best friend? Priceless!

Absolutely no offense to my husband as he's my true partner in crime but I completely understand that fashion is not his cup of tea.

In fact I have almost all "material" for today's post thanks to him. :-)

But what I also wanted to say since I've moved to the States I've changed my attitude to so many things. And shopping is definitely big one of them.

First, for now I'm working online from home for couple Czech clients so almost all my garderobe  (90 % of it I brought from Czech) hangs in the closet. Second, US prices are really not comparable with Czech prices, more precisely, being paid in CZK is lil different than being paid in USD.
You got my point, right?
And last but not least, I'm also older, wiser and more responsible. :-))

Well I meant it more as a joke but it's not completely false. I think much more about shopping and don't really make impulsive purchases anymore. I prefer quality materials and immortal classic pieces. Pieces I know I'll wear for couple seasons, easily combinable and I will feel good in them. Those I know I will wear every time I'll go out.

And exactly such pieces is my ootd in this post. Linen blazer I have 2nd season, classic black pants so comfortable that I could sleep in it, white t-shirt and white sneakers.

Sneakers are one of my new in and I don't think there's any explanation why needed.

And for the other two new ins I'm giving credit to my husband. :-) I believe you've noticed those two gorgeous leather bags - a backpack and a cross body which can be easily worn as a belt bag.
He brought them as a gift from Italy, from a small local boutique so I know it's not a Chinese plastic, we supported a local manufacturer and not only it's memories for us I love its colors because I can easily combine them with any outfit. Cross body bag is darker than it seems on the pictures and it accommodates everything I need when going out for a coffee or dinner.

And what is your new in for the season?

M.







Blazer - Mango || pants - Reserved || sneakers - Adidas || t-shirt - Levi's || watch - vintage Rolex || bracelets - Tous, Emka Prague
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig